Recent News

Izlagaci Umjetnost

Savršena umjetnička djela

AAC International (Art consulting agencija i galerija iz Austrije) na Zagreb Winter FairyTale sajmu predstavlja recentne radove hrvatskih umjetnika Ivane Jurić, Fedora Fishera i Janka Petrovića koji su preko galerije zastupljeni i na suvremenom europskom tržištu umjetnina. Pri odabiru i postavi radova posebna pozornost obratila se upravo na posredovanje vizualnog doživljaja pri implementaciji visokovrijedne umjetnosti u kontekst luksuza i opremanja luksuznih unutrašnjih prostora.

Fedor Fischer se koristi materijom slikarskog platna kao nečim potpuno realnim i fizičkim i prvi put u hrvatskoj suvremenoj umjetnosti pomiče granice i metode slikarskih postupaka naglašavajući materičnost tvari od kojih su njegove slike-objekti sastavljene.

 

Kipar Janko Petrović istražuje odnos funkcije i oblika, a u njegovim se skulpturama od aluminija prepoznaje interes za zatvorene, apstraktne forme kojima autor pronalazi izvor u svijetu kukaca.

 

Gledajući radove Ivane Jurić postavlja se putanje koliko se zapravo, vidimo, prepoznajemo, razumijemo i ispreplićemo? Naime, promišljajući o pompoznom bivanju Homo sapiensa – ljudske životinje, možemo odgonetnuti njegove, zapravo i vlastite izraze lica, geste i pokrete tijela usložene između kretanja i mirovanja, verbalno-vizualne uvjetovanosti komunikacije, kao i tragove, otiske, znakove i simbole…